referenciák - Gyógyító Energia Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

referenciák

2013. márciusában gerincáttét miatt műtétem volt. Több csigolyám is érintett. Nagyon meg akarok gyógyulni, ezért mindent igyekszem megtenni. Ismerőseim tanácsára kerültem Tiborhoz. A kezelések hatására fájdalmaim jelentősen enyhültek, tettrekészségem nőtt, láthatom, hogy van még jövőm.
Pozitív kisugárzása magával ragadó, mást is arra késztet, hogy ezt a pozitivitást átvegye. Tudom, hogy még sok dolgunk van, de egyre több esélyt látok a gyógyulásra. Leleteim is ezt igazolják.
Köszönöm!

Áldom azt az októberi napot, amikor 2 éves, hipoxiával született kisfiammal Balla Tibához mentem. Már nincs is türelmem felsorolni azt a sok-sok orvosi szakszót, amivel az orvosok kecsegtettek Dávid betegségének szövődményeivel kapcsolatosan. Addig állandóan kutakodtam, kerestem a legmegfelelőbb gyógymódot, amivel a legjobb eredményeket érünk el Dávid fejlődését illetően, persze a rengeteg gyógytorna mellett. Azóta Tiba a Dávid gyógyítója és minden találkozásuk eredményes. Úgy képzelem, mintha egy-egy láncszem képződne a fejlődésében minden kezelés után. Aztán sokasodnak majd a szemek és hiszem, hogy lesz belőle egy nagyon erős láncfüzér, ami már sosem szakad el, esetleg átalakul valamivé, valamikor...
Egy Székely anyuka

Kisfiam Dávid 38 hétre született. 3 hetes korában Dandy Walker szindrómát diagnosztizáltak nála.
Az egyetlen tünet, ami volt, hogy rohamosan nőtt a feje, egy hét alatt 3 cm-t is. 3 hónapos korában söntöt kapott, ami megakadályozta a további növekedést, de minden mozgást vagy feladatot 2,3 hónapos késéssel végzett el.
Nemrég találkoztunk Tibával és neki köszönhetően ez az idő lerövidült, mert a kezelések után Dávid sokkal ügyesebb lett, és sok minden megváltozott az életünkbe. Például azóta jobban alszik, a cumit kiveszi a szájából vissza is teszi, és egyik kezéből adja a másikba, elvesz minden játékot, ami mellette van, nem ijed meg a nagy hangoktól, ha valaki tüsszent, vagy ha kinyitjuk az ásványvizes palackot, ha elmegy mellettünk az autóbusz nem rezzen össze. Akinek egészséges babája születik az fel sem tudja mérni, hogy ezek a dolgok milyen nagy örömet okoznak. Egyre ügyesebb a kisfiam, és lassan nincs lemaradva a vele egyidősektől sem.
Ezúton is szeretnénk megköszönni Tibának az önzetlen segítségét és nagyon hálásak vagyunk. Szeretettel Kati és Dávid.

Tavaly januárban történt, hogy a nőgyógyászom, egy elég csúnya méhszájsebet állapított meg. 2 hónappal később visszarendelt az orvos műtéti időpontra. Tiba kezelése után visszamentem, hogy műtéti időpontot beszéljek meg az orvossal. Az orvosom csodálkozott és közölte, hogy nem kell semmit se csinálni, mert meggyógyultam teljesen.
Sok köszönet Tibának!

Egy téli napon arra lettem figyelmes, hogy bedugult mindkét fülem, mintha egy hegyen vagy repülőn lennék és hiába minden erőfeszítésemnek, nem sikerült kiegyenlítenem. Az orvosok visszafordíthatatlan, süketséghez vezető fülbetegséget diagnosztizáltak, amelynek eredete az orvostudomány mai állása szerint ismeretlen. Nagy szerencsémre kiderült, hogy műtéti úton, protézis beültetésével kezelhető a betegség, így le is egyeztettem az orvossal a műtét időpontját, mondván, minél hamarabb legyek túl az egészen, hogy ne kelljen átélnem fokozatos hallásromlásomat. Sajnos a műtét napjára most már szerencsémre - annyira benáthásodtam, hogy az orvos nem tudott megműteni. Ezt követően a műtétre csak fél évvel későbbre kaptam időpontot. Ekkor kerültem el, immár négy hónapja egy ismerős ajánlására a fantasztikus gyógyítóhoz, Tiborhoz. Tibor bebizonyította nekem, hogy betegségem lelki eredetű, és muszáj több időt szentelnem magamra, hogy meghalljam, tisztába kerüljek saját magammal. Hatalmas türelmével, kitartásával és intuitív készségével Tibor világított rá arra a problémára, amit annyira elnyomtam magamban, hogy létrehoztam fülbetegségemet.
A kezelések hatására a
gyógyíthatatlan fülem javulásnak indult olyannyira, hogy ismét elmaradt a műtét.
Nagyon hálás vagyok, és köszönöm a sok törődést, tiszta, gyógyító energiát, amit adtál. Nemcsak a fülem javult, hanem lelkileg is sokkal könnyebbnek, kiegyensúlyozottabbnak érzem magam.
Ajánlom mindenkinek, a kételkedő betegeknek is, hogy próbálják ki.

Kisfiam, aki most 6 éves, 2 éves kora óta autisztikus tüneteket mutat. Ez a kommunikációjának illetve a kapcsolatteremtő képességének lelassulásában, megtorpanásában volt azonnal felfedezhető. Mivel egyik napról a másikra történt, én mindig egyéb okokat kerestem emögött, nem testi, szervi, genetikai problémát, amit egyébként nem is mutatott ki semmi. Már 4 kezelésen vagyunk túl Tibor vezetésével. A kisfiam csak a családtagoktól fogadta el, hogy hozzáérjenek, még az óvodában sem fogta meg a gyerekek kezét pl. egy séta alakalmával. Tibort azonban az első perctől kezdve elfogadta, természetesnek vette, hogy ő foglalkozik vele. Már az első kezelés után lehetett látni, hogy a fiam viselkedésében, kommunikációjában valami megváltozott. Mondatokat próbált mondani, a toldalékokat helyesebben kezdte használni. Később már az óvodában is feltűnt, hogy sokkal nyitottabbá vált, kereste a gyerekek társaságát, megszólította nemcsak a gyerekeket, hanem az óvónőket is, a szemükbe nézett, ha szeretett volna valamit. Szeretném megköszönni Tibor eddigi munkáját, segítségét! Remélem, hogy a további kezelések segítségével egyszer teljesen magunk mögé kerülnek ezek a problémák!

Kedves Tiba!
Lassan hat hónapja, hogy kisfiúnk, Balázs átesett a csontvelő transzplantáción. A transzplantáció nagyon szép eredményekkel folytatódott, amit én, a férjem, a családom, és az orvosok is úgy gondolják, hogy valami "plusznak" köszönhető. Ezt a "pluszt" szeretnénk neked megköszönni, mert nélküled azt gondolom nem tudtuk volna ilyen könnyedén és szép eredményekkel végigcsinálni ezt a nehéz időszakot a kisfiúnkkal. A kezelések és te is erőt adtál Bazsinak és nekünk is, és egy olyan általános, jó állapotot adtál, amivel Bazsi könnyebben állt szembe a transzplantáció okozta nehézségekkel. Remélem a jövőben is tudunk majd találkozni, ahogy lehetőségeink engedi és folytatni tudjátok majd a közös kis munkátokat Bazsival.
Még egyszer köszönjük neked, nagyon hálásak vagyunk mindenért!
Kádárné Szántó Nikolett ( Bazsi Anyukája)

Egy 5 éves kisfiú édesanyja vagyok. Ezúton szeretném megköszönni a Gyógyító Energia Alapítvány támogatóinak, hogy segítségükkel évről évre létrejöhet a beteg gyerekeknek szervezett gyógyító tábor. Mi is nagyon sokat köszönhetünk a tábor szervezőinek és az ott dolgozó gyógyítóknak.
Történetünk 2010. tavaszán kezdődött Gergő fiúnk megszületésével. Ekkor életünk gyökeresen megváltozott. Nagyon nagy öröm volt számomra az érkezése mivel három évig vártunk rá, de fájdalom is volt bennem, mert betegen született. Ijesztő volt, mert az orvosok azt mondták, nem tudnak segíteni rajta. Hatnaposan többször újra kellett éleszteni és agyvérzést is kapott. Négyhetesen leállították a táplálását, mert bevérzett a gyomra. Később kiderült, csak a csontvelő transzplantáció segíthet fiúnknak az újra kezdéshez. 11 hónapos korában el is végezték a beavatkozást. 
2013-ban egy kedves ismerősünk ajánlotta nekünk Balla Tibort és Alapítványát. Nagyon nehezen vettem rá magam, hogy elvigyük hozzá Gergőt, mert már számtalan dolgot próbáltunk ki sikertelenül. Nagyon szkeptikus voltam, de már az első alkalom után érezhető volt a változás Gergő viselkedésén, ami számunkra kész csoda volt. A családban és környezetünkben is felfigyeltek a sok és jelentős változásra, ami a gyerekkel történik.  
Tavaly voltunk először az Alapítvány által szervezett gyógyító táborban, ami hatalmas mérföldkő volt számunkra. Én magam is sok segítséget kaptam, hogy kitartóbb, türelmesebb legyek a fiammal és hónapokig abból a sok pozitív energiából táplálkoztam, amit ott kaptam. Örök hálám a táborban dolgozógyógyítóknak és Dr. Kádár Annamária pszichológusnak, mert nem csak azok a problémák javultak a gyermekemnél amit  vártunk, hanem sokkal több dologra kaptunk megoldást.

Még egyszer szeretnénk megköszönni, hogy részt vehettünk a táborban. A tavalyi táborban olyan jól éreztük magunkat, hogy azt hittük ennél jobban nem lehet, de ti megmutattátok, hogy a jót is felül lehet múlni.
Katára olyan jó hatással voltak a kezelések, hogy én még ilyen energikusnak nem láttam soha. A mozgása is nagyon sokat javult, egyre többet sétálunk, Kata szebben és stabilabban jár. Szeretnénk a terapeutáknak is megköszönni, hogy ilyen önzetlen és jó emberek, hogy ilyen sok jót adtak Katának és anyának is. Hálásak vagyunk, hogy ismerhetünk benneteket!!!
Azt is szeretnénk megköszönni, hogy a szülőkről sem feledkeztetek meg. Tavaly még nem tudtam élvezni azt a szabadságot, amikor Ági és a lányaid vigyáztak Katára, de az idén nagyon jól éreztük magunkat apával hegymászás közben.
Nem utolsó sorban az Alapítványnak is köszönjük, hogy lehetővé tette nekünk, hogy kijussunk a táborba.

Először mozgásszervi problémákkal fordultam Tibához. Segítségével egyre nyilvánvalóbbá vált számomra, hogy a testi tüneteket a lelki elakadásaim, félelmeim okozzák. Több mint két éve járok hozzá kisebb nagyobb szünetekkel. Mindig segít a továbblépésben. Az akut problémák gyors kezelésében és a hosszú távú fejlődés segítésében egyaránt. Az elejétől fogva erős bizalmat érzek iránta. Mindig éreztem, hogy jót akar, és partneri viszonyban segít. Soha nem helyezkedik fölém: még ha számomra nehezen befogadható dolgokat tanulunk, sem érzem, hogy fentről kommunikálna velem. A kezelések közben és után mindig befelé fordul a figyelmem, ki tudok törni a korábban elhagyhatatlannak tűnő sehová nem vezető gondolatmenetekből. Volt olyan, hogy amikor szinte nem tudtam lábra állni, Ő kocsival eljött értem. Már az első kezeléssel kb. 80 % javulás következett be. Tiba segítéségével felismertem, hogy az igazi feladat a félelmeim leküzdése, az önmagamban, a nőiességemben való hit megerősítése, az élet félelem nélküli befogadása. Köszönök mindent, Tiba!

Szeretném megosztani a tapasztalataimat az abszensz epilepsziával kapcsolatosan: 
A 6 éves fiamnál néha-néha elbambulásokat vettünk észre. Először még fel sem tűnt, de amikor sűrűsödtek, akkor már egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben. Az már csak később tűnt fel, hogy vidámságát is elvesztette és mogorva lett. Alapvetően stresszelős és mindent a lelkére vesz, valószínűleg ez lehet az egyik oka a betegségének. Elvittük a körzeti orvoshoz aki neurológushoz beutalta. A vizsgálat alatt is volt elbambulása, az EEG is kimutatta. Abszensz epilepszia... Convulex szirupot írtak fel neki. A gyógyszerezés nem volt szimpatikus a lehetséges mellékhatások miatt, ezért próbáltuk más módon csökkenteni a tüneteket (TV-től/videojátéktól eltiltás, jobban odafigyeltünk az "egészséges" táplálkozásra, vitaminok), sajnos nem sok sikerrel. A bambulások kezdtek veszélyessé válni (pl.: járdán gyaloglás közben elbambult és elkezdett az úttest felé tartani), ezért elkezdtük a gyógyszeres kezelést. 4 hónap alatt nem lett jobb a helyzet, sőt az utóbbi időkben egyre sűrűbbek és hosszabbak lettek az elbambulások. Nagyobb gyógyszer adagot vagy más gyógyszerekkel való kisérletezést nem szerettünk volna, ezért alternatív gyógymódokat kerestünk. Így jutottunk el Balla Tiborhoz. Első alkalommal Tibor azt mondta, hogy 3-4 kezeléssel jó eredményt lehet elérni. Már az első kezelés után ritkultak az elbambulások (a naponta többször előforduló 2-3mp-es elbambulások helyett két nap alatt egy felpillantást vettünk észre). 2 hét alatt 4 kezelésen voltunk, az utolsó alkalommal már Tibor szerint is rendben volt minden. Azóta egyszer sem fordult elő bambulás. A gyógyszer szedésről is leálltunk. Újabb két hét múlva voltunk még egy kezelésen, de szerencsére nem volt visszaesés, minden rendben volt. Most már lassan egy hónapja gyógyszer nélkül is tünetmentesek vagyunk. Ha esetleg újra előfordulnának a tünetek, már tudjuk, hogy hova forduljunk segítségért... 

Hegedűs Klára (60): 30 éve tartó parlagfű érzékenységem az utóbbi néhány évben az egész vegetációs időszakra kiterjedő szénanáthává, erős arc- és szem körüli ödémává, állandó gyulladt, váladékos szemmé fajult. Gyógyszereket nem szedtem, mert mellékhatásaiktól jobban tartottam, mint az alapbajtól. A parlagfű allergia alakulásáról még nem tudhatok, de Balla Tibor terápiája az összes egyéb tünetemet elmulasztotta, hajdan volt külsőm és közérzetem visszatért. Köszönöm, nagyon hálás vagyok; remélem, még sokan jutnak megkönnyebbüléshez! 

Beni 7 éves, autizmussal élő kisfiú, spontán nehezen beszélő, többnyire szavakban és tőmondatokban fejezi ki magát; előfordulnak nála frusztrációból adódó dühkitörések, bár az idő múlásával egyre csökken. Hamar megtanította nekünk, hogyan kell „hidat” építeni egymás között. Gyakorlatilag ’átvette’ az irányítást és mutatta az utat azokhoz a szakemberekhez, akikkel ő gyorsan és hatékonyan tud együttműködni és fejlődni. Így kerültünk nagy szerencsénkre Tibához is. Amíg az általános fejlesztő foglalkozások, vizsgálatok sorát mindig 1-2 órás anamnézis felvétel előzte meg, addig Tibánál a legnagyobb meglepetésemre erre soha nem volt szükség. Ő nem csak szakértelmével, hanem a végtelen szeretet energiájával varázsol. Csodálatos élmény. A kisfiam ezt azonnal érezte. 
Első találkozásunknál kicsit izgultam, hiszen az új helyzetekre egy autizmussal élő ember kiszámíthatatlanul reagálhat. Ahogy beléptünk a rendelőbe, Beni kényelembe helyezte magát, arcán látszódott az izgatottság, játékkonzol a kezében, amihez időnként nagyon ragaszkodott. Attól tartottam, hogy – erre több példa is volt- ha elérkezik a pillanat és be kell menni kezelésre természetesen játékkonzol nélkül, akkor megmutatja hatalmas, éles hangját. Tiba leült mellé kedvesen, és megérintette a hátát egyik kezével, másik kezével a mellkasát. Beni arca teljesen megváltozott, mintha az autizmus azokra a pillanatokra megszűnt volna, egy másfajta kapcsolat-teremtésnek voltam szemtanúja; letette kezéből a játékot és átszellemült arccal, kis mosollyal az arcán besétált a kezelőbe néma csendben, egy hangja nem volt a terápia időtartama alatt. Kinn várakoztam és meghatódottan, örömkönnyeimmel küszködve azonnal telefonáltam páromnak, hogy beszámoljak az élményről, szó szerint az első mondatom így hangzott:” Te jó ég, ilyet még nem láttam.”Beni arcával, testével tökéletesen a tudtomra adta, hogy a legjobb helyen vagyunk. Az első kezelés óta otthon a mindennapokban is többször szóba hozza, mosolyogva emlékeztet bennünket arra a jóra, amit Tibától kapott a kezelések során. A terápia hatására Beni sokkal nyitottabb és kommunikatívabb lett, viselkedésében történtek jelentős változások. Érzelmeit árnyaltabban fejezi ki, többet kezdeményez kapcsolatot társaival és együtt játszik a gyerekekkel és két testvérével, nagyfokú motoros nyugtalansága minimálisra csökkent- amelyek egy autizmussal élő gyermeknél óriási eredmények. És ami a legfontosabb számunkra, láthatóan kiegyensúlyozottabb. Beni igényli a találkozásokat, egyrészt ő maga mondogatja „Tiba, Budapestre”, közben behunyja a szemét, és kezével mutatja a testén, amire emlékszik; másrészt tapasztaltuk, hogy a rendszeres kezeléssel az autizmus spektrum zavarra jellemző kommunikácó, kölcsönös szociális interakciók magasabb szinten tudnak működni, Beni a frusztrációt kevésbé látványosan, nem sikítással, kiabálással fejezi ki, rugalmasabban éli meg a változásokat. 
Ahhoz, hogy ezek a pozitív változások tartósak legyenek az életünkben, és fennmaradjanak- ajánlott szülőként is alávetni magunkat ennek az élménynek, mert csodálatos fejlődésen megyünk keresztül- együtt. 
Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek, aki gyógyulni szeretne vagy támogatást igényel az önmagában szunnyadó mag felfedezéséhez! Én az utóbbiban kaptam hatalmas segítséget és jó úton haladok. :) 
Kedves Tiba, köszönjük szépen, sok szeretettel gondolunk Rád, példaértékű vagy sokunk számára! 

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz