Terápiák - Gyógyító Energia Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Terápiák

Balla Tibor Urusos Terápiája

Te magad vagy a terápia. Én csak jelenlétemmel, teljes lényemmel, tapasztalatommal, az általam tanult módszerekkel és technikákkal segítelek és támogatlak, amit a több éve intenzíven alkalmazott cranio-sacralis terápia tapasztalatából, valamint különböző masszázs technikák alkalmazásával és egy új manuális koponya és dúra nyújtási technika kidolgozásával és használatával fejlesztettem ki.

Ezek többnyire manuális technikák, amik segítik a kötőszövetekben kialakult feszültségek oldását.
A kötőszövetek feszessége általában valami bennünket ért negatív hatás következménye. Ez lehet a központi idegrendszer sérülése, pl. oxigénhiány utáni állapot, egyéb betegségek, külső sérülés, trauma miatt, vagy érzelmi szinten érintett meg bennünket valami olyan mértékben, amitől feszessé válnak testünk bizonyos részei.

De hidd el, nem a terápia, nem a terapeuta fog meggyógyítani Téged, hanem Te saját magad! Mivel? A felismerésekkel, a megértésekkel, a türelem, a szeretet, az alázat gyakorlásával, és a hiteddel.
Hitünk mellett a másik alappillér gondolataink teremtő ereje. Gondolsz valamire, majd érzelmeket teszel bele, sok energiát, és időt szentelsz rá, így ezzel megteremted, fizikailag létrehozod. Legyen az betegség, gyógyulás, vagy bármi más.

Az embereket meg kell tanítani jól használni a teremtő képességüket!

Hinni, bízni, nem feladni, még akkor is, amikor már minden porrá hullott körülöttünk!


Balla Tibor - Tűz terápia

Ez az energetikai kezelés illatos olaj segítségével a teljes testet érintve, a tudatban létrehozott, lelki és fizikai elakadásokat oldja. A terápia célja, hogy a páciens energia szintjét, rezgésének stimulálásával magasabb szintre emeljük. Ezzel önbizalma, önértékelése, önbecsülése helyre áll, életminősége javul, megtapasztalhatja a lelki békét, a belső egyensúly és boldogság elérhetővé válik számára.
Ezt a kezelést jómagam fejlesztettem ki és több éve alkalmazom, felhasználva sok éves terapeuta tapasztalatomat. Ez nem erotikus, vagy intim kezelés és nem is masszázs!
Harmonizáló masszázs *

Mindannyiunk természetes, isteni állapota a harmónia. Amikor harmónia van, akkor egészség (egész-ség), boldogság, és szeretet van; öröm az élet minden pillanata – ez az élet alapja.
Ha ez a harmónia sérül, stressz, betegség üti fel fejét. Egy utat ismerek, ami meggyógyít és visszahoz a harmónia állapotába, ez pedig a Benned lakó csodálatos öngyógyító erő felébresztése.
A gyógyulás mindig Benned van, azt másvalaki kívülről nem hozhatja el, bármit is ígér, bármilyen (fehér) köpenyt is hord.Ám a Benned lakó öngyógyító erőt segíteni, éleszteni, erősíteni lehet és kell is!
Ha megtisztelsz bizalmaddal, a rendelkezésemre álló eszköztárral segítelek, hogy visszaszerezd az isteni egészség és harmónia állapotát, együtt megtesszük a lépéseket testi, lelki, szellemi egészséged újbóli ragyogásáért.
A fogások kiindulási alapja a klasszikus svédmasszázs, ám némiképpen bővítve, átdolgozva és lelassítva, a maximális relaxáció, lazítás, pihenés érdekében. A mozdulatok nem kapkodóak.A cél, hogy minél jobban elengedj, kikapcsolódj, feltöltődj – minél távolabb jár tudatos éned, annál több erő munkálkodik Benned gyógyulásodon.
Megnyugtató, halk zene, gyertyafény és meghitt környezet gondoskodik a lehető legteljesebb pihenésről. Semmi mást nem kell tenned, csupán ellazulni, az agyalást magad mögött hagyni és engedni, hogy masszázs közben visszaálljon Benned a harmónia.
Frissítő, energetizáló hátmasszázs *
 
Tempós, dinamikus fogások sora segít felfrissülni és magad mögött hagyni a fásultságot. Fél óra alatt hátad minden izma megkapja az új lendület információját. A masszázságyról életerővel, energiával telve kelsz fel, és ez az erő nem illan el egyhamar.
Svédmasszázs *
 
A klasszikus nyugati masszázs, a masszázskultúránk Alfája és Ómegája. Henrik Ling svéd vívómester vívmánya a fogások rendszerezése. Igényedtől függően 35 vagy 70 percben hátmasszázsként, 120 percben teljes testes masszázsként választhatod.
Talpmasszázs *
 
Talpunkon valamennyi szervünk reflexpontja, reflexzónája megtalálható. Egy kellemes, 30 perces masszázs során mindegyiküket bebarangoljuk, ezáltal az egészséges működés információjához juttatjuk őket. Nem mellékesen: fáradt, elgyötört talpad is felfrissül, az így nyert jó érzés hosszabb távon elkísér.
Reflaxáció *
 
A „Reflaxáció” szót Paksi Zoltán alkotta, miként a mögötte rejtező gyógyító módszert is. A kifejezés különleges reflex-masszázst takar, melynek során egyszerre tudunk hatni a test, a lélek és a szellem szintjén.
A Reflaxáció öngyógyítást segítő módszerének kulcs-fogalmai a „harmónia” és a „tökéletesség”. Bármely szervünk mindenkinél jobban tudja, hogyan kell harmonikusan működnie. Az EGÉSZség információja, a tökéletesség programja jóval erősebb és jóval régebbi, mint a betegségé. Ezért mi nem utasítjuk a szerveket, hogy „erősebben”, vagy „kevéssé”. Csupán azt kérjük tőlük: emlékezzenek tökéletességükre és egészségükre.
 
A kezelés első fele éber állapotban történik, mindkét talp reflexpontjainak-és zónáinak végigmasszírozásával. A második részben egy csodálatos meditáció segít elringatni, kikapcsolni a tudatos gondolkodást, hogy az akusztikusan érkező gyógyító információk és a talpakon lévő reflexpontok gyengéd masszírozása együtt gondoskodjon a gyógyulásról.
Shiatsu 

A Shiatsu szó jelentése ujjnyomás. Ennél a masszázsnál a leggyakrabban használt fogás a hüvelykujjal és a tenyérrel való nyomás, ami nem erőkifejtésből, hanem testsúly áthelyezésből ered. Ezeket a nyomásokat a testben futó meridián pályákon alkalmazza a masszőr.  Hatása lehet nyugtató és serkentő is a páciens állapotától függően. Javítja a vér és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a méregtelenítést. Rugalmassá teszi az izomzatot és ízületeket, egyensúlyba hozza a test energiarendszerét és fokozza a szervezet öngyógyító mechanizmusát.
Rezgésterápia

A rezgésterápia elsődleges eszközei a tibeti hangtálak és a kínai gongok. Mindkét hangszer több ezer éves múltra tekint vissza. Használatuk a vallásban és a gyógyításban is nagy szerepet kapott. A megszólaltatott hangszerek olyan rezgéshullámokat hoznak létre, melyek jótékony hatással vannak az emberi szervezetre.
* Ezen terápiákat kizárólag Ládonyi János munkatársunk végzi.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz