kép URUSOS-MEDVE-THERA PI módszer    

 

Ez a saját fejlesztésű módszer ötvözi a központi idegrendszerre ható manuális technikákat a természet energiájával és a medvék gyógyító erejével.
Ezek többnyire manuális technikák, melyek segítik a kötőszövetekben kialakult feszültségek oldását. A kötőszövetek feszessége általában valami bennünket ért negatív hatás következménye. Ez lehet a központi idegrendszer sérülése, pl. oxigénhiány utáni állapot, egyéb betegségek, külső sérülés, trauma miatt, vagy érzelmi szinten érintett meg bennünket valami olyan mértékben, amitől feszessé válnak testünk bizonyos részei.

A koponyán belüli feszültség - függetlenül attól, hogy a központi idegrendszer sérüléséből vagy külső fizikai behatás következményétől, esetleg valami érzelmi töltet hatásának negatív megélésétől alakult ki - általában velejáró következménye, hogy a koponyán kívüli izmokban, kötőszövetekben kialakult feszesség miatt a koponya nem tud „lélegezni”. Ezért, ha a koponyán belül nyomásfokozódás alakul ki, akkor a koponyacsontok a varratok mentén csak manuálisan vagy egyáltalán nem tudnak tágulni, mozogni, ezáltal a nyomás az agyat terheli.

De ugyanígy tudja gátolni az egészséges működést, ha a gerincoszlop mentén kialakult blokkok hatására a megfeszült izmok feszes helyzetben rögzítik, sokszor elmozdítják helyükről a csigolyákat. Ezáltal a gerincoszlop mozgása korlátozottá válik, a csigolyák közötti kisízületek feszülnek, így gátolják a durában az agyi-gerincvelői folyadék áramlását, és nyomják a kilépő idegeket. Ezekkel a manuális technikákkal nagyon jó eredménnyel lehet hatni az idegrendszerre, ezáltal teljes fizikai és lelkiállapotunkra.

     URUSOS     Az Urusos kút egy gyógyforrás Oroszhegy felett, ahova több mint 1000 éve, minden Úr szeredáján feljár a nép, s felviszi beteg gyermekeit füröszteni, mivel e forrásnak köszönhetően, csodák, nagy gyógyulások történtek. Megtiszteltetés számomra, hogy Bálint Elemér, Oroszhegy polgármestere nekem adományozta az Urusos név használatát, mivel a gyógyító gyermektábor megszervezésének ötlete ebben a faluban fogant meg bennem.

      MEDVE         A medvék gyógyító ereje hosszú évezredek óta ismert, mivel a mitológia szerint az önzetlen szeretet és gondoskodás szimbólumai ők, az erősek legerősebbje, egy erőteljes gyógyító. Képes felismerni és használni a gyógynövényeket, ami igen kevés állatról mondható el.  Az a sámán, akinek a medve az erőállata, az nagyon jól kezeli a törött csontokat. Akkora erejű védőszellem, hogy képét rengetegszer vésik totemoszlopokra.

     THERA      Páli kifejezés, az ősi tanokat, öreg szerzeteseket hívták Thera-nak. Az ősi gyógyításhoz az erő, ami a természet természetes erejéből fakad.

        PI                 A Pi mint kör, a tökéletes, megváltoztathatatlan, kezdet és vég nélkül való, ami változások nélküli. A kör kifejezi az istenség kezdet és vég nélküli lélegzését. Ez a légzés folyamatosan és minden irányban zajlik. Ha ez a lélegzés leállna, azonnal eltűnne a világ.