kép TÖRTÉNETÜNK                     

   

Gyógyítói munkám során nagyon sok beteg gyermeket kezelek és sok segítségre szoruló családdal találkozom itthon Magyarországon és Székelyföldön egyaránt.

Sok évvel ezelőtt egy oroszhegyi székely család keresett meg Budapesten, és kért segítséget tőlem, hogy menjek el Székelyföldre hozzájuk, és az általam használt módszerekkel kezeljem gyermeküket, akinek súlyos központi idegrendszer sérülése volt. 

Az anyuka kérésére mentem el egy másik családhoz is, ahol - egy akkor 18 éves - leányt kezeltem, aki autista volt. Az autizmus egy súlyosabb spektrumával küzdött a kislány. Nagyon megérintett az élete, mivel 18 éve alatt nem nagyon járt a kapujukon kívül. A család semmilyen egészségügyi segítséget nem kapott. A faluban csak kevesen tudtak a gyermek létezéséről. A család szégyellte problémájukat.

Tapasztalva, hogy a szülőknek mekkora teher előteremteni az anyagi forrásokat beteg gyermekeik folyamatos kezelésére, sokat gondolkodtam azon, hogyan tudnék segíteni.

Ennek hatására született meg bennem az elhatározás, hogy létrehozok Székelyföldön egy térítésmentes gyógyító tábort, ahol hátrányos helyzetű beteg gyerekeknek próbálok segíteni, mert sajnos ezek a gyerekek nem kaptak külső segítséget.

Ezután hoztam létre a Gyógyító Energia Alapítványt, amely keretén belül különféle terápiákkal és több szakember bevonásával kezeljük a leggyakrabban központi idegrendszeri sérült, epilepsziás, autista, izomsorvadásos, viselkedés- vagy figyelemzavaros, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeket, de gyakran fordulnak hozzánk különböző allergiával, légúti panaszokkal, alvászavarral és gyermekkori elhízással is a szülők.

A jótékonysági gyerek gyógyító tábornak több helyszín is adott otthont az elmúlt években, mígnem 2018-ban megtaláltam a természetben, a medvék birodalmában, azt a gyógyító helyet, amely a tábor jelenlegi helyszínéül szolgál.

Ez egy magasan fekvő tisztás a Hargita hegyei között, az Oroszheggyel határos Farkaslakán, ahol a Fehér-Nyikót tápláló források itatják a földet.
( Balla Tibor "Tiba", Alapító )