kép AKIK MELLETTÜNK ÁLLNAK  

    

 képDr. Lengyel Boglárka
 Gyermekorvos

”Sokan mondták, amikor a gyermekorvoslást választottam, hogy nehéz dolgom lesz, mert a gyerekek nem tudják elmondani mit is éreznek pontosan, ki kell találni, és az nagyon nehéz. Aztán a hosszú évek alatt, amióta újszülött kisbabákat vizsgálok, nagyobbakkal kerülök kapcsolatba, minden alkalommal megerősödik a bizonyosság, ez másképpen van. A tiszta létezéssel, a megmásítatlan alapvetéssel állok kapcsolatban. Meglátom, megérzem, szótlanul is meghallom, megérintem, megszagolom, megtapintom mindazt, amiről "az a mondás", láthatatlan és hallhatatlan, létezhetetlen. Pedig alapvető mozgató. És ott van.

Amikor Balla Tibával találkoztam, ugyanezt láttam rajta. A valódi érzékelés számára is ezeknek a léterőknek, a mögöttük lévő változásoknak érzékelése, és a kibillent egyensúlyból való visszahelyezése az egyensúlyi állapot felé. Az értő figyelem, a teljes odafordulás, az együtt lélegzés, az érintés, amely a gyerekek alapvető létszükséglete a világban, főképp akkor, amikor valami nincs rendjén velük, különleges kincs. Mert a gyerek nem adathalmaz elsősorban, hanem érző lény, ami annyira egyértelmű, mégis oly sokszor felejtik el. Tiba nem felejti. Soha. Az ő alapvető létezése a figyelem és a tiszta tudatosság. ”


 

Képtéfi Timea
Unitárius lelkésznő

“Kevés olyan ember van az életünkben, akiben nem csalódunk, mert maszkok nélkül, mindig a maga igazi arcát mutatva és felvállalva él. Szeretnénk is, ha mindig, minden élethelyzetben ilyenek lehetnénk: hűek önmagunkhoz és a küldetésünkhöz. Amikor testi-lelki-szellemi egészségnek örvendünk és együttrezgünk a Mindenséggel, ajándék a fájdalmas mélység és a szárnyakat adó magasság is. Ahogy ez az egyensúly kibillen, az önmagunkkal, társainkkal és a teremtett világgal való kapcsolatunk is meggyengül. Ilyenkor kell az erősítés! Újra kell tanuljuk testünk jelzéseinek, lelkünk ritmusának értését, érzését.
Sok-sok ével ezelőtt véletlenszerű volt az első beszélgetésem Tibával, s bár akkor még más utat jártunk mindketten, őszintesége, humora, figyelmessége számtalanszor megmutatkozott barátságunk alakulásában. Rácsodálkoztam, amikor megtudtam, hogy gyógyítása milyen csodákat láttat meg velünk! Sikerein túl értékrendje is példaértékű, személyisége pedig kiváló eszköze e nem mindennapi hivatásnak. Hálás vagyok, hogy egy ilyen nagyszívű mackó vezet rá reményvesztett, szárnyaszegett vándorokat arra, hogy a hamuban sült pogácsa mindnyájunk tarisznyájában ott van, s a tükörbe nézéstől lehet félni, de nem érdemes. Gyógyítása erejét tapasztalva és látva megbizonyosodom: amiről prédikálunk, az van, működik! Hála érte! ”


 

kép Hajós István
 Üzletember, vállalkozó

“Tibát egy ezoterikus közegben ismertem meg és éreztem benne valami plusz jót, valami önzetlenséget. Amikor szóba került, hogy milyen táborokat szervez, nem volt számomra kérdés, hogy támogassam, ahogy csak tudom. Az évek telnek és Tiba szűnni nem akaró pozitivitással, akarattal, hittel, szeretettel dolgozik, azt gondolom ez a hozzá állás sokunknak egy példa!
Soha nem felejtem el a napot amikor 2016-ban megérkeztem az első táborba, ahol önkéntesként és támogatóként is megjelentem. Egy barátommal mentünk és gondoltuk jó kis kikapcsolódás lesz: szép hely, napközben segítünk, este vacsorák, borozás, pihenés. Első este 18 óra körül ültem le az ágy szélére és kezdtem átgondolni, mit is láttam, tapasztaltam aznap. A döbbenet a legjobb szó, soha nem voltam még beteg gyermekek között, teljesen le voltam sokkolva, betegek mégis pozitívak, én pedig negatív leszek egy rossz üzleti hírtől? Mi is a probléma az életben valójában? Kik is vagyunk valójában? Mi a fontossági sorrend? Mi az élet célja? Hogy kell boldogan élni? Mi kell ahhoz, hogy boldogan élhess? Záporoztak a fejemben a kérdések és egy pillanat alatt este 22 óra volt…. Rájöttem itt nem kikapcsolódni fogok, hanem tanulni, méghozzá nagyon sokat. Nagyon köszönöm a gyerekeknek és a családoknak, akik hihetetlen pozitivitással, erővel, önfeledt szeretettel és akarattal vívják meg minden napi „harcukat”, küzdenek egy reményért, hogy egy nap egészségesek legyenek. Egy olyan dologért küzdenek, amit a legtöbb ember természetesnek vesz és mindent megtesz nap mint nap, hogy elveszítse mindazt amiért ők nap, mint nap küzdenek - az egészségért! "


    

Palya Bea
Énekes, dalszerző, író

"Balla Tiba körül van valami nagyon letisztult, egyszerű és jókedvű szeretet. Egyszerűen jó lenni a közelében, jön a testéből, a tekintetéből a melegség. Önmagában már ez gyógyítás. Akár egészséges felnőttek, akár fogyatékkal élő gyerekek kerülnek a közelébe, nem akarnak onnan elmenni. Tiba módszere leginkább tettekből, aktív cselekvésből áll. Nekem is volt alkalmam megérezni mindezt egy közös elvonulás során. Figyel nagyon, kinyitja az érzékszerveit, érez minden lényt, aki kapcsolatba kerül vele. Ad, ad, és még egy kicsit többet ad: mosolyt, ajándékot, humort, spontán kialakuló energetikai kezeléseket, öleléseket. És saját tapasztalataiból leszűrt gondolatokat: egyszerűen elmeséli, mit tanul a medvéktől, az erdőtől, a jeges vízbe merüléstől.
Ha egy ilyen ember az erőit a gyerekek felé fordítja, ott csak jó dolgok születhetnek. De erről az eredményei beszélnek: a fogyatékkal élő gyerekek és családjaik életében kézzelfogható változások történnek a Tiba-találkozások után. Olyan változások, amelyek könnyebbé, elviselhetőbbé, gyógyultabbá, teljesebbé teszik a mindennapi létüket. "


 

image

Nagyálmos Ildikó
Költő, újságíró

"Meggyőződésem, hogy életünk során a sors hasonló gondolkodású embereket sodor az utunkba, olyanokat, akikkel találkoznunk kell, akik tanítanak, hozzátesznek az életünkhöz. Vannak emberek, akikkel találkozva az az érzésünk: ősidők óta ismerjük egymást, már-már a beszéd is fölösleges, hisz anélkül is értjük egymás nyelvét. Tiba ezek közé tartozik, hisz csak néhány alkalommal futottunk össze, mégis olyan érzés vele egy helyen lenni, mintha hozzám tartozna. Nyugodtságot árasztó egyénisége, kisugárzása erőt ad a legnehezebb helyzetekben.
Tudjuk, hogy a szeretet gyógyít. A szeretet a legfontosabb erő és energia az életben. Tiba szeretettel fordul mindenki felé, aki keresi őt, talán ebben rejlik gyógyító ereje. "


 

Dr. Darnói Tibor
Holisztikus orvos,
a Yotengrit Alapítvány elnöke

"A GYÓGYÍTÓK különleges képesség birtokában vannak. Isteni adomány, ahogy a természet erőit képesek irányítani, összpontosítani. Ehhez a csodához elengedhetetlen, hogy az EMBER együtt lélegezzen a természettel, hogy benne éljen, hogy alázattal adja át magát a gyógyításnak csatornát képezve a beteg felé, vagy, ha kell, a lelke legmélyebb zugából is tudja mozgósítani a láthatatlan energiákat. Ma, amikor az emberiség egyre távolodik a természettől, már egyre kevesebb GYÓGYÍTÓ van. Balla Tiba egy a kevesek közül, aki az erdő mélyén, az állatok közelségében, a természet tiszta, ős-erejével töltődve gyógyít és ad reményt sokaknak, akik már máshonnan nem várhatnak segítséget.
Kívánom, hogy GYÓGYÍTÓKÉNT mindig méltó legyen a nagy GYÓGYÍTÓKHOZ, áldás legyen a munkásságán! "


 

kép Kenneth Otigba 
 
2x magyar bajnok labdarúgó

"Balla Tiba nyitott, melegszívű vendéglátása már önmagában véve egy terápia volt számomra. Ami még ezt tudta tetőzni az a hely, Székelyföld, ahol most jártam először, és azonnal bele is szerettem. Lehetőségem volt Tiba kezelésén részt venni, ami nagyon sokat segített az allergiámon.
Nagyon nagy élmény volt számomra, amit és ahogy képvisel, az alapítvány munkája, a gyermekek, és ha lesz még rá lehetőségem, szeretnék a későbbiekben újra visszamenni, ezt az egészet támogatni“


   

  képLipták Mihály testépítő
  WABBA, NAC kvalifikáció
   
2× arany érmes bajnok
  PCA kvalifikáció
    1×arany,1×bronzérmes bajnok
  3x ezüst,1xbronz érmes
     nemzetközi bajnok
  IBFA Világbajnoki bronz érmes

” Barátságunk még a 80-as évek végén, az úgynevezett "hőskorban", a katonaéveinkben indult, amely barátság azóta is töretlen módon áll fenn kettőnk között. Minden szempontból átlagosnak mondható sorkatonák voltunk. De ahogy telt - múlt az idő a laktanyában, egyre jobban kezdett körvonalazódni, hogy kik azok az emberek, akikben megvolt a megfelelő együttérzés, az empátia, a segíteni akarás, a bajtársiasság, testvériség. Tiba már akkor tanúbizonyságot adott ezen tulajdonságok mindegyikéről. Épp ezért szerettem vele lenni, volt a személyiségében valami nagyon jóságos és megnyugtató, amit csak úgy szimplán érez az ember és kész. Ha nem volt kajád, Ő megosztotta a sajátját, ha rossz napod volt, Ő mindig ott állt melletted, ha valami rosszul sült el szolgálati időben, Ő melléd állt és szintén vállalta a következményeket. Nem árulkodott, nem irigykedett, nem rosszindulatoskodott. Az a munkásság, amit ma képvisel, az a szeretet, ahogyan a beteg gyermekekkel bánik, az az energia amivel gyógyítani tud, már akkor a 80-as végén, amikor "angyalbőrben" feszítettünk, megmutatkoztak és sokkal több volt benne, mint amit felénk kimutatott. Úgy gondolom, hogy hatalmas fizikai erő és kiegyensúlyozott belső mentalitás szükséges ahhoz, hogy ilyen volumenű gyógyító energia tudjon felhalmozódni egy emberben. Különben nem lenne képes átadnia a beteg gyermekeknek. Ugyanígy van a versenysportban is, a testi erő és a lélek tökéletes összhangban kell legyenek. Ha ez nincs meg, elmarad az eredmény. Nap mint nap motiválni kell önmagunkat ahhoz, hogy ez a testi-lelki erő meglegyen, és át tudjon segíteni mindannyiunkat a napi problémákon. A barátomban megvan az a hatalmas belső harmónia, és univerzumi energia, amely ahhoz kell, hogy a sok beteg gyermeknek és felnőtteknek egyaránt minél nagyobb segítséget tudjon nyújtani, gyógyulásuk érdekében. Baráti tisztelettel kívánok ehhez a hatalmas és lelkiismeretes munkássághoz további nagyon sok kitartást, erőt és egészséget Balla Tiba BARÁTOMNAK! ”


 

Dr. Kádár Annamária
pszichológus, egyetemi adjunktus

”Sok kicsi ember sok kicsi helyen, hogyha sok apró dolgot megtesz, megváltoztatja a világ arcát – mondja a mandika közmondás, ami Balla Tiba és Alapítványának mottója is lehetne. Tibával egy szerendipitással teli találkozás során ismerkedtem meg, még annak idején pszichológia szakos doktori hallgatóként, stopposként vitt fel engem és barátnőmet Marosvásárhelyről Budapestre. Jót beszélgettünk, de címet, elérhetőséget nem cseréltünk. Majd 10 év múlva, egy könyvesboltban Tiba felismert a könyvem hátoldalán lévő kis fotóról, innen kapcsolódtunk össze ismét. Arra kért, hogy a sérült gyerekek szüleivel, hozzátartozóival foglalkozzak az általa szervezett táborok során. Tiba ez idő alatt a vagány Ferrarisból segítő szakemberré változott. Azóta is rendszeres látogatója vagyok a táboroknak, segítem munkáját, gyerekfoglalkozásokat, szülőknek előadásokat és egyéni tanácsadást tartok. Jó látni, hogy Tiba mekkora elkötelezettséggel, odaadással foglalkozik a gyerekekkel és azt is, hogy évről-évre milyen eredményeket ér el. Bár arra sok idő nem marad, hogy engem is kezeljen, de ha ritkán akad egy kis rés, szívesen bújok a páciens bőrébe is, mivel megtapasztaltam a kezelések jótékony hatását is. Tiba az az ember, akinek nem kell reklám, hisz eredményei kézzelfoghatóak, magukért beszélnek és szájról-szájra terjednek. "


 

Cser Zoltán
A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója,
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorhelyettese

"Mindig nagy öröm támogatni egy olyan célt, ami javít a világon. A régi hagyományokban a tanítás és a gyógyítás egy és ugyanaz volt. Az egyik a szellemünket gyógyítja, a másik a testünket és lelkünket. A gyógyítás és tanítás közös célja, hogy közelebb kerüljünk a saját közepünkhöz, eljussunk a szívig, ahol a szeretet és bölcsesség fénye ragyog."


 

Kovács Annamária
Színművész

" Valahol az álmaiban él egy kép, ahol minden és mindenki a helyén van.... ilyen Tiba! Tiba, egy alkalmi találkozás után is képes megerősíteni és támasz lenni észrevétlenül. Ami óriási dolog..... Túl azon, amit mindannyian tudtok róla, hiszen nap nap után teljes szívével, tudásával segíti és gyógyítja azt a gyermeket, embert, aki rá szorul, de azt is aki csak megtalálja Őt. Azt az embert is, aki nem is sejti, hogy mások által (Tiba által) segítve van! Én az utóbbiak közé tartozom, amiért nem tudok elég hálás lenni Neki. Barátként tekint rám, és az Ő különleges figyelmével a háttérből a legfontosabbat adja nekem. A teret, az őszinte szeretetet, amit ezúton is köszönök Neki!De ne menjünk el Tiba hitvallásáról és nagyságáról sem, amiről évről-évre, hónapról-hónapra meg is mutat Székelyföldön. Olyan családoknak ad szerető kéznyújtást, akik nem is számítanak rá, és teszi ezt önzetlenül, kérdés nélkül, évek óta. Leborulok előtte. Köszönöm-köszönjük, hogy segítesz, hogy vagy!”


 

Polyák Lilla
Színművész
Foto: Falus Kriszta

" Mindig nagyon fontosnak tartottam, hogy azokkal az eszközökkel, amik rendelkezésemre állnak – segítsek a rászorulókon. A hátrányos helyzetű gyermekek támogatása, különösen, ha betegség is nehezíti az életüket, folyamatos misszió számomra. Én a hangommal tudok segíteni, és ezt meg is teszem, ahányszor csak alkalmam nyílik rá. Balla Tibának más eszközei vannak. Ő olyan gyógyító, aki a saját energiáját, teljes lényét használja a gyermekek gyógyításakor. Tiba engem is kezelt a módszerével és elindított egy teljesen új úton. Azt hiszem, nagyon sokat tud adni a gyerekeknek is. "  


 

Janza Kata
Színművész

" A hétköznapi csodákban mindig is hittem és rengeteget hallottam már korábban is az energiával történő gyógyításról, de hála Balla Tibornak, meg is tapasztalhattam ezt a csodát. Samu fiamat kezelte, és bárkivel szívesen megosztom az élményeinket, és napokon belüli eredményes gyógyulásunk történetét. Azóta missziómmá vált, hogy mindenkit elküldjek Tiborhoz. Boldog vagyok, hogy a magam módján én is segíteni tudom a munkáját, hiszen jótékonysági esteken veszek részt, aminek a bevétele a beteg gyerekek gyógyítását szolgálja. Szívből ajánlom mindenkinek, hogy találkozhasson Tiborral, aki nem csak fantasztikus gyógyító, hanem csodálatos ember is."


 

Kolozsi Róbert
Az Alapítvány fotósa és grafikusa

” Őseink és tudásuk elveszett számos évvel ezelőtt... Legalábbis ezt hittem...
Három évvel ezelőtt támadt egy olyan érzésem, hogy több van a világban és bennem, mint amit elvárnak tőlem. Ezért elindultam egy olyan lelki úton, ahol el kellett felejtsek mindent, amit addig tanultam és új képet kellett alkotnom a világról. Részben sikerült is a természet fotózás által, nagyon mélynek és igaznak érzem, de szuükségem volt valakire, aki alátámasztja ezt a sok információt és érzést. Mikor már felhagytam a kereséssel, rám talált Tiba.
Olvastam történeteket Gyógyítókról és módszereikről, de ez más... Úgy tudnám leírni, hogy kapcsolatban áll mindennel és mindenkivel, van benne valami ősi bölcsesség. Sosem mond többet vagy kevesebbet, mint amire szükséged van, nincs benne félelem vagy kételkedés, egyenrangú szeretettel kezel minden élőlényt.
Úgy gondolom, hogy mindannyian meg kellene ezt tanuljuk. A vele való találkozást egyszerűen úgy hívom, Váratlan Szépség. Áldás legyen a munkásságán! ”


     

Egri Péter
Mystery Gang

” Nagyon örömmel vettünk részt a Gyógyító Energia Alapítvány által szervezett eseményen, ahol a beteg gyerekekkel és szüleikkel kalandoztunk a sajátos zenei világunkban, s szemmel láthatóan adtunk át egymásnak kölcsönösen építő energiákat!
Nagy hivatás, örömmel csatlakoztunk e szép ügy mellé!


 

Homonnay Zsolt
Színművész

" Egy jótékonysági fellépésen ismerkedtem meg Tibával. A koncert egy koraszülött kislány kezeléséért szerveződött. A kislányt, akin az orvosok sem tudtak igazán segíteni, Tibor gyógyította. Én is kötelességemnek érzem, hogy a magam módján, amikor csak lehet, segítsek rászoruló gyermekeknek és nagyon nagy tisztelettel tekintek azokra, akik ezt folyamatosan, fáradhatatlanul teszik. Azóta én is közel kerültem ehhez a világhoz, és kissé elmélyedtem  ebben a Tiba által használt módszerrel. Megismerkedtem egy olyan gyógyító erővel, amely bámulatos eredményeket, javulásokat hozott beteg, sérült gyermekek életében. Olyanokéban, akikkel a hagyományos orvostudomány nem tudott mit kezdeni. És ha egy gyermek életét kissé jobbá lehet tenni, fájdalmát csillapítani tudjuk, vagy ha esélyt kap egy jobb életre, akkor azt hiszem, megéri. ”


 

Serbán Attila
Színművész

" Számos jótékonysági felkérést kapok, de van egy olyan ügy és küldetés, amire soha nem tudok nemet mondani: éspedig a gyerekek támogatása! Köszönöm Tibor meghívását, és segítségét is abban, hogy hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy a gyerekek több támogatást kapjanak! A jövőben is teljes elkötelezettséggel állok az ügy mellé! ”

 


        

Egyházi Géza
Színművész

” Manapság sokszor mérlegelünk, ha szívességekről van szó, hiszen ilyesmiből jut elég az életben. De olyan esetben, amikor beteg gyermekekről van szó, nem gondolkodik az ember. Tiba kezeltjei számára szervezett jótékonysági koncerten nem először vettem részt, és mint mindig, most is nagyokat dobbant a szívem... Tudom, hogy jó helyre kerül ez a kevés hozzájárulás is. Örömmel voltam ott! ”