kép GYÓGYULÁSOK TÖRTÉNETEI

     

Shwachmann-Diamond szindróma

“ 2 hónappal ezelőtt súlyos betegséget diagnosztizáltak gyermekünknél, Balázsnál. A betegség genetikai eredetű. Ő az egyetlen, olyan beteg kisfiú, aki Shwachmann-Diamond szindrómával él Magyarországon. Két nagy betegsége van, de ami a legsúlyosabb a csontvelő helytelen működése. Az utóbbi probléma miatt, tulajdonképpen Balázsnak nincs immunrendszere. Pestre kerültünk a Szent László kórház transzplantációs osztályára. A Bazsi akkori rossz állapota indokolttá tette az életveszélyes csontvelő-transzplantációs beavatkozást. Egyértelműen közölték az orvosok, hogy vagy ez vagy a biztos halál vár a kisfiúnkra. A családunk egyik ismerőse ajánlotta Balla Tibát. Az eredmények innentől kezdve maguktól érthetőek voltak. Tiba kezelései óta Balázs szépen, egy normális baba hízásának megfelelően, gyarapszik és a neutrophin számunk csodával határos módon megnőtt. Az orvosok kérdő szemekkel álltak előttem, hogy mi lehet ennek az oka, hiszen ugyanazokat a gyógyszereket, injekciókat kapja most is, mint eddig.
Az orvosok 1-2 % esélyt adtak arra, hogy a problémánk rendeződik. Tiba nagyon hitt Balázsban, és hogy minden rendben lesz.
Köszönjük Tiba, a csodálatos eredményeket és a hitet! ”


 

kép

Hipoxia

" Áldom azt az októberi napot, amikor 2 éves , hipoxiával született kisfiammal Balla Tibához mentem. Már nincs is türelmem felsorolni azt a sok-sok orvosi szakszót, amivel az orvosok kecsegtettek David betegségének szövődményeivel kapcsolatosan. Addig állandóan kutakodtam, kerestem a legmegfelelőbb gyógymódot, amivel a legjobb eredményeket érünk el David fejlődését illetően, persze a rengeteg gyógytorna mellett.  
Azóta Tiba a David gyógyítója és minden találkozásuk eredményes. Úgy képzelem, mintha egy-egy láncszem képződne a fejlődésében minden kezelés után. Aztán sokasodnak majd a szemek es hiszem, hogy lesz belőle egy nagyon erős láncfűzér, ami már sosem szakad el,esetleg átalakul valamivé, valamikor...
Egy Székely anyuka ”


 

Autizmus

“ Beni 7 éves, autizmussal élő kisfiú, spontán nehezen beszélő, többnyire szavakban és tőmondatokban fejezi ki magát; előfordulnak nála frusztrációból adódó dühkitörések. Beni mutatta az utat azokhoz a szakemberekhez, akikkel ő gyorsan és hatékonyan tud együttműködni és fejlődni. Így kerültünk nagy szerencsénkre Tibához is. Amíg az általános fejlesztő foglalkozások, vizsgálatok sorát mindig 1-2 órás anamnézis felvétel előzte meg, addig Tibánál a legnagyobb meglepetésemre, erre soha nem volt szükség. Ő nem csak szakértelmével, hanem a végtelen szeretet energiájával varázsol. Csodálatos élmény. A kisfiam ezt azonnal érezte. Első találkozásunknál kicsit izgultam, hiszen az új helyzetekre egy autizmussal élő ember kiszámíthatatlanul reagálhat. Ahogy beléptünk a rendelőbe, Beni kényelembe helyezte magát, arcán látszódott az izgatottság, játékkonzol a kezében, amihez időnként nagyon ragaszkodott. Attól tartottam, hogy – erre több példa is volt - ha elérkezik a pillanat és be kell menni kezelésre természetesen játékkonzol nélkül, akkor megmutatja hatalmas, éles hangját. Tiba leült mellé kedvesen, és megérintette a hátát egyik kezével, másik kezével a mellkasát. Beni arca teljesen megváltozott, mintha az autizmus azokra a pillanatokra megszűnt volna, egy másfajta kapcsolat-teremtésnek voltam szemtanúja; letette kezéből a játékot és átszellemült arccal, kis mosollyal az arcán besétált a kezelőbe néma csendben, egy hangja nem volt a terápia időtartama alatt.
Kinn várakoztam és meghatódottan, örömkönnyeimmel küszködve azonnal telefonáltam páromnak, hogy beszámoljak az élményről, szó szerint az első mondatom így hangzott:” Te jó ég, ilyet még nem láttam.”Beni arcával, testével tökéletesen a tudtomra adta, hogy a legjobb helyen vagyunk. Az első kezelés óta otthon a mindennapokban is többször szóba hozza, mosolyogva emlékeztet bennünket arra a jóra, amit Tibától kapott a kezelések során.
A terápia hatására Beni sokkal nyitottabb és kommunikatívabb lett, viselkedésében történtek jelentős változások. Érzelmeit árnyaltabban fejezi ki, többet kezdeményez kapcsolatot társaival és együtt játszik a gyerekekkel és két testvérével, nagyfokú motoros nyugtalansága minimálisra csökkent - amelyek egy autizmussal élő gyermeknél óriási eredmények. És ami a legfontosabb számunkra, láthatóan kiegyensúlyozottabb. Beni igényli a találkozásokat, egyrészt ő maga mondogatja „Tiba, Budapestre”, közben behunyja a szemét, és kezével mutatja a kezelést. Beni a frusztrációt kevésbé látványosan, nem sikítással, kiabálással fejezi ki, rugalmasabban éli meg a változásokat.
Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek, aki gyógyulni szeretne vagy támogatást igényel az önmagában szunnyadó mag felfedezéséhez!  
Kedves Tiba, köszönjük szépen, sok szeretettel gondolunk Rád, példaértékű vagy sokunk számára! Klaudia  “


 

Súlyos agyzúzódás

" Gyermekünkkel 2003 szeptemberében történt a tragédia. Eddig ismeretlen okból, súlyos agyzúzódást szenvedett és nagyon bevérzett az agya. Dr. Csókay tudta csak megmenteni. 3 hónapig mesterséges kómában tartották. 5 hónapig volt folyamatosan az intenzív osztályon és 8 koponya műtéten esett át. Ezután otthon ápoltuk fiamat, családi összefogással, sok munkával. Szépen lassan, de biztosan haladtunk előre. Tibort 2009 tavaszán kértük meg, hogy terápiájával kezelje meg Balázs fiúnkat. Utána egész csodálatos gyógyulás következett. Úgy beszélt, mint ha nem történt volna az agysérülése, visszaállt a rövidtávú memóriája, emlékezett az előtte lévő napokra, tesztfeladatot csináltam neki, amit hibátlanul kitöltött, emlékezett mikor végezte az iskoláit, minden érdekelte. Csókay dr. nem hitt a szemének, amikor meglátogatta. Állt az ágya végében és mondogatta: "Ez egy csoda, mit csináltak vele, mit adtak neki?" Én csak megmutattam neki, hogy ezeket a természetes szereket kapja, gyógyszert semmit. Egyedül a Diasephan cseppet, amikor szükség volt rá, hogy a rosszullétét kivédjük, de Tibor kezelésének köszönhetően fél évig egyáltalán nem kellett használjuk. Tibor egyik kezelése alkalmával észrevette, hogy az egyik mű koponyacsont el van csúszva, ezért 2015 októberében Csókay dr. kivette a mozgó koponyapótlást és hat nap után haza is engedték. Szépen gyógyult a sebe. Majd 2016 januárjában egy légzészavar miatt a mentő elvitte és ismét gépre került. Nem tudták megmondani mi történt fiunkkal. Gégemetszést csináltak nála, majd február 19-én hazaadták. 20-án betöltötte a 40. életévét és 25-én itthon meghalt. A mentőorvos megállapította, hogy gégemetszéskor elvágták a nyelőcsövét is. Így az étel, ital nem mind a gyomorba ment. Egyszóval végeztek vele. Ez volt szegénykémnek a szomorú tragédiája, amit mi szülők soha nem tudunk elfogadni, megérteni. De a hit, kitartás, szorgalom és a családi összefogás adott még 13 évet a fiúnknak.
Köszönjük Tibor az eddigi munkáját! Szíjj Istvánné ”


 

Asszimetrikus mozgásfejlődés

 “ Gyermekem császárral született. Édesanyám hamar észrevette, hogy nem úgy mozog, ahogy kellene. A mozgásfejlődése a vártnál lassabban alakult, asszimetria állt fenn és fejecskéjét hason fekve egyik oldalra sem tudta egyáltalán letenni. A védőnőnél egy anyuka ajánlotta nekünk Balla Tibát. Tiba első kezelése után kislányunk hason fekve bal oldalra tette a fejecskéjét és úgy pihent. Alig hittem a szememnek, ez eddig elképzelhetetlen volt!!!! Pár alkalom után minden megjavult, most már kislányunk tökéletesen fejlődik, csakúgy mint problémamentes kortársai.
Hálásan köszönjük Tiba!!!! “


 

Fejlődési rendellenesség

“ Kisfiúnk fejlődési rendellenességgel született, mind a két kezén össze vannak nőve az ujjai, hiányoznak a kézközép csontjai és sok ujjperc is. Gyermekünk keze soha nem lesz tökéletes és 100%-os, de azért biztatnak az orvosok, megpróbálnak neki kialakítani valamilyen kézformát és fogási lehetőséget. A 2. műtét után ismerkedtünk meg Tibával. Kicsit szkeptikusan (ne haragudjon meg senki) fogadtam a kezelési eljárást, amit Magornak csinál, de hiszek és remélek, hogy léteznek csodák, és egy anya az utolsó reményszálba is kapaszkodik, ha a gyermekéről van szó. Tiba a kezelés során tud hatni a csontjaira, amit annyira szeretnék hinni. Az orvosok a 3. műtét után kijelentették, hogy nem kellett csontot átültetni a középső ujjából a gyűrűsbe, mert mégis van ott valami, valami erős porcosodás, valami csontszerűség, amit a röntgen előtte nem mutatott ki.
Ez (is) befolyásolta a döntésünket a 4. műtéttel kapcsolatban, hogy nem engedjük, hogy megcsonkítsák a kezét és levegyék a "felesleges ujjrészeket", ahogy ez a 3. során történt. Főleg, hogy a régi felvételeken még nem volt látható semmi, viszont Tiba újabb kezelései után, kivehető árnyak látszódnak, amik akár csontok is lehetnek. Kíváncsian vetem alá mindennek magamat és a kisfiamat, mert reményt és kilátást ad egy magasabb szintű élethez.
Köszönöm Tiba az eddigi fáradságos munkádat és bizalommal várom a folytatást. Ági”


 

Lábujj-törés

“ Sportoló fiam júliusban strandfocizás közben több helyen is eltörte második és harmadik lábujján egy-egy ujjpercét. Nem tudott lábra állni, az orvosok azt állították,hogy majd magától helyre áll és meggyógyul, de a röntgen nem mutatott változást 2 hét múlva sem. Egy ismerősöm ajánlotta Tibát. Tiba az első kezelés során rendbe tette gyermekem lábát a módszerével. Az 5 nap múlva elkészített röntgenfelvétel bizonyítja, hogy az eltört csontok összeforrtak (megfelelően, eredeti helyükön).
Ezúton köszönjük Tibának, hogy segített a gyors gyógyulásban,melynek köszönhetően hamar folytathatta profi sportoló fiam az edzésprogramját. ”


 

kép

Izomsorvadás

“ Meg szeretnék Tiba mindent köszönni és nagyon hálás vagyok, mert határozottan jobban érzem magam. Azt vettem észre, hogy a felfogásom teljesen más, mint mondjuk egy héttel ezelőtt. Anyuék, a közelebbi barátaim is észrevették, hogy sokkal felszabadultabb, határozottabb vagyok, meg vannak terveim és elfoglalom magam bármikor, így sokkal hamarabb lejár a napom, na és mostanában nem unatkozom.
Igazából most hiszem, hogy meg fogok gyógyulni. és ez jó érzés. Eddig is akartam és tényleg mindent megpróbáltunk, de pl. volt olyan, hogy nem láttam értelmét, amikor utoljára befeküdtem Vásárhelyen a kórházba 10 napig, mert egy picivel sem lettem jobban. Sőt, csak idegesebb lettem, hogy még mindig nem tudok felmenni a lépcsőn és még mindig nem tudok felállni rendesen, ha leülök, ezért még jobban ettem magam és tudom, hogy ez miatt rosszabbodtam. Na meg abban a tudatban éltem, hogy az 'izomsorvadás', már ha az a betegségem, nem gyógyítható, mivel utánanéztem az interneten és azt írta. De ez hülyeség, legalábbis most úgy gondolom, hogy bármi lehetséges. Akár színésznő is lehetek.
Olyan fura, mert minden kérdésemre kaptam választ. Meg könnyebb minden, szóval boldogabb vagyok. Nem is gyógyultam meg, de jobban érzem magam. Sokkal. Ma a barátnőm említette, hogy "azta Réka, te tényleg könnyebben jössz fel a lépcsőn, már nem húzol engem sem annyira." Sikerült elfogadnom, hogy nem olyan vagyok, mint más, és már nem is akarok olyan lenni, mert én ezért születtem talán.
Még egyszer köszönök mindent és ha tényleg mehetek, már nagyon várom a tábort.”


 

Epilepszia

“ Nyitrai család vagyunk Mezőkövesdről egy 1,5 éves kisfiú szülei. Levi 1 éves korában tűntek fel ezek a rángásszerű görcsök, ami abban nyilvánult meg, hogy a kezét könyék hajlatból felemeli és ráng, illetve a száját görcsösen összeszorítja.
Először a háziorvoshoz mentünk egy görcs jelenséget sikerült felvennünk és megmutattuk, ő sem volt biztos benne, hogy epilepsziás jelenség, így tovább küldött minket egy gyermek neurológus főorvosnőhöz. Magánrendelésre mentünk, ott megnézte a felvételt, illetve felmérte a fiunk szellemi képességeit és minket is alaposan kikérdezett, hogy miket tud Levi nincs e lemaradása az életkorához képest.
Sajnos ekkor még nem tudott pontos diagnózist felállítani, mert nem egy hétköznapi epilepsziás jelenségről volt szó. Másnap a kórházban csináltak neki egy EEG-s felvételt, ami kimutatta, hogy Levi epilepsziás. Nagyon szomorúak lettünk, nem gondoltuk, hogy ez tényleg igaz. Convulex gyógyszert írt fel, amitől 14 órát aludt, és ha fel is kelt nem mindig volt ébren, megesett, hogy alva járt, ha kivettem a kiságyból „úgy ment, mint egy részeg”. Azonnal hívtam az orvost és mondta, hogy menjünk el ismételten hozzá felírt egy Keppra nevezetű gyógyszert a Convulex mellé. Amitől pár napon belül gyógyszerkiütése lett. Azonnal leállította a Keppra szedését és mivel a Convulex sem bizonyult hatékonynak az is folyamatosan el kellett hagyni. Egy másik gyógyszer szedését javasolta ez volt a Tegretol. Míg a gyógyszerváltások megtörténtek nagyon felszaporodtak a görcsök számai. Elkezdtük a Tegretol szedését, ami szépen leállította a görcsöket, de a nagyobb frontoknál még mindig jelentkezett egy-két görcs. Tapasztalatom szerint ez akkor is előfordult, ha nem pihente ki magát. Jeleztem az orvosnak, hogy frontoknál még vannak görcsök, de azt mondta, hogy ez a típusú betegségben szenvedő alanyok többségénél, frontoknál előfordul a tünet. Nem igazán értettük, hogy akkor hogy is fogja kinőni a gyerek?! Mivel a gyógyszeres kezelés nem bizonyult elég hatékonynak, úgy döntöttünk még ezen felül tennünk kell valamit. Azt szeretnénk, ha egészséges lenne Levi. Nem mindig azon aggódni, hogy ha majd az orvos lecsökkenti az adagot, vagy ha el is hagyjuk mikor lesz újabb roham, vagy nem adja Isten valami komolyabb tünettel is társuljon.
Így a férjem javaslatára felkerestük Balla Tibort, hogy kezelje Levit Urusos terápiával. Első alkalommal kevesebb, mint egy órát foglalkozott fiúnkkal és azt állapította meg, hogy semmilyen akut problémája nincs. Az idegrendszerében sem talált semmi epilepsziára utaló jelet. (Ezt egy MRI vizsgálat is alátámasztott, amire szintén elvittük Levit, mert az orvos kérte) Azt mondta, az első és második nyaki csigolyája el van csúszva, amit kezelt, és helyére tett. Az első kezelés előtt Levi nem nagyon beszélt még, nem tudott semmilyen állathangot. Hozzáteszem, hogy az állapota romlott a gyógyszerváltások közben, ugyanis egy könyvben megtanult állatokat már egy idő után nem tudta megmutatni. Szóval a kezelés utáni héten egyszer csak azt vettük észre, hogy az állatokat felismeri, utánozza, ha egy könyvben megmutatunk neki bizonyos dolgokat képes megmutatni, hogy hol is van. Tud mondani is pár dolgot: papa, mama, apa, néni és bácsi. Ami ugyan ilyen fontos, hogy a frontoknál nem jelentkeznek a görcsök. Volt egy-két alkalommal tünet, de ez már elenyészik a többi között. Reméljük még ennyi tünet sem lesz valamint, hogy teljesen megszűnik, és nem kell gyógyszeren élnie a gyereknek. ”


    

Abszensz epilepszia

“ Szeretném megosztani a tapasztalataimat az abszensz epilepsziával kapcsolatosan: A 6 éves fiamnál néha-néha elbambulásokat vettünk észre. Az már csak később tűnt fel, hogy vidámságát is elvesztette és mogorva lett. Elvittük a körzeti orvoshoz, aki neurológushoz beutalta. A vizsgálat alatt is volt elbambulása, az EEG is kimutatta. Abszensz epilepszia. Convulex szirupot írtak fel neki. A gyógyszerezés nem volt szimpatikus a lehetséges mellékhatások miatt, ezért próbáltuk más módon csökkenteni a tüneteket (TV-től/videojátéktól eltiltás, jobban odafigyeltünk az "egészséges" táplálkozásra, vitaminok), sajnos nem sok sikerrel. A bambulások kezdtek veszélyessé válni (pl.: járdán gyaloglás közben elbambult és elkezdett az úttest felé tartani), ezért elkezdtük a gyógyszeres kezelést. 4 hónap alatt nem lett jobb a helyzet, sőt az utóbbi időkben egyre sűrűbbek és hosszabbak lettek az elbambulások. Nagyobb gyógyszer adagot vagy más gyógyszerekkel való kísérletezést nem szerettünk volna, ezért alternatív gyógymódokat kerestünk. Így jutottunk el Balla Tiborhoz. Már az első kezelés után ritkultak az elbambulások (a naponta többször előforduló 2..3mp-es elbambulások helyett két nap alatt egy felpillantást vettünk észre, kb. fél másodperces lehetett). 2 hét alatt 4 kezelésen voltunk, az utolsó alkalommal már Tibor szerint is rendben volt minden. Azóta egyszer sem fordult elő bambulás. A gyógyszerszedésről is leálltunk. Újabb két hét múlva voltunk még egy kezelésen, de szerencsére nem volt visszaesés, minden rendben volt. Most már lassan egy hónapja gyógyszer nélkül is tünetmentesek vagyunk.
Ha esetleg újra előfordulnának a tünetek, már tudjuk, hogy hova forduljunk segítségért. ”


   

Opsoclonus-myoclonus szindróma

“ Kislányunk Lili 31. hétre született 1290 grammal, mivel toxémiám lett, és 230/130 vérnyomásnál már szakadt le a méhlepényem. 3 hónaposan lágyéksérvvel műtötték. 1 éves korára szépen behozta a lemaradását, mindenben rendesen fejlődött. 10 hónapja 2,5 évesen derült égből villámcsapásként ért minket, hogy Lilinek a bal mellékveséjében neuroblastoma nevezetű daganatot találtak. Ez egy nagyon ritka ( opsoclonus-myoclonus ) szindrómát okozott, ami a központi idegrendszert is megtámadta. Tünetei: nem tudott menni, ülni, beszélni,koordinációs zavara lett, a szeme ugrált, szédült, őrjöngött a nap 24 órájában. Miután eltávolították a daganatot elkezdték kezelni szteroid stimuláló injekcióval. Nagyon szépen javult, csak mikor elkezdték csökkenteni az adagot visszaesett az állapota. Újra emeltek, de ettől már nem javult úgy azóta sem. Ekkor ajánlották nekünk Balla Tibort. Győrből heti 2-szer járunk fel Tibához, most kapja a 10. kezelést. Mondhatjuk, hogy csoda ami történik. Lili, aki nagyon bizalmatlan, és nagyon nehezen barátkozik, számunkra érthetetlen módon a kezelést néma csendben, kettesben Tibával csinálja végig. Az orvosok sajnos nagyon szkeptikusak minden alternatív gyógyászattal szemben, és meg akarták emelni az injekciót a mozgás javítása érdekében, mikor mi úgy döntöttünk, hogy adunk még pár alkalmat a kezelésnek az emelés előtt.
Szerencse, hogy hallgattunk a szívünkre, mert sokkal jobb a mozgása, barátságosabb, nincsenek őrjöngései, magabiztosabb, egyedül eljátszik. Bízunk a további javulásban, és abban, hogy lassan abbahagyhatjuk az injekciózást.
Köszönjük szépen Neked Tiba!”


    

Oxigénhiány

“Hogy mit jelent nekünk a Gyógyító Energia Alapítvány? Egy új reménysugarat az életünkben.
A mi rövid kis történetünk a következő: Kislányunk, Tímea Blanka, akit nagy szeretettel vártunk apukájával és két fiútestvérével együtt, sajnos szülési komplikáció miatt, oxigénhiányos állapot lépett fel nála, ezért többször újra kellett éleszteni. Ennek következtében súlyosan sérült a központi idegrendszere. 10 napig lélegeztető gépen volt, 40 napig a gépek segítségével táplálták. Tehát innen indultunk, szinte a nulláról. Blankus most töltötte a 3 évet.
Anya eteti, nem gép, nem beszél, de már érteget, a fejét sem tudja jól megtartani, de már van, hogy rövidebb-hosszabb ideig az is sikerül neki, és a kezecskéi is ügyesen gyakorolják a fogást.  Tehát, egy aranyos, szorgalmas, szeretetre méltó, élni akaró kislány! Nagyon sírós, a biztonságot kereső, mindig ölben lenni akaró baba volt.
És itt jött a képbe, jobban mondva az életünkbe Balla Tibor és az alapítványa, amiről egy véletlen folytán hallottunk. Egy kis kutakodás után személyesen is megtapasztalhattuk a jótékony terápiák hatását. Azóta Blanka mosolygós, barátságos, és nem a nyűgös túl sokat nyafogós kislány! És persze a fejlődése, úgy fizikailag, mint mentálisan, csak előre halad. Nagyon nyitott érdeklődő kislány lett, aki már nem fél az idegenektől. Azóta is van szerencsénk minden hónapban részt venni Balla Tibor Urusos terápiáin, úgy Blanka, mint Anya is. És, hogy Anya is kap a gyógyító energiákból, többek közt azért is fontos és jó nekünk, mert Blanka nem tudja elmondani az érzéseit, tapasztalatait a terápia alatt és után, addig én úgymond a saját bőrömön tapasztalom a jótékony hatásait a terápiáknak és így bizonyosságot nyer a szemünkben az a tény, hogy jó helyen járunk és nem hiába. Egyébként a változásokat kislányunkon nem csak a család vette észre, hanem a gyógytornászok, fejlesztők is. Teljesen beépült életünkbe a gyógyításnak ez a csodálatos formája, ezért nagyon hálásak vagyunk! Már nagyon várjuk a következő Urusos gyógyító gyermektábort, amelyen az alapítványnak köszönhetően újra részt vehetünk.
Köszönjük szépen Balla Tibornak és a Gyógyító Energia Alapítványnak ezt a lehetőséget! Egy csíkszeredai nagyon hálás család”


  

Agyvérzés

" Szeretném leírni azoknak a szülőknek a tapasztalataimat, akik hasonló helyzetben vannak a gyermekükkel, mint mi voltunk
Kislányom 24. terhességi hétre született oxigénhiányos állapotban. Rota vírust kaptam el, ami megbetegítette kislányomat is, ezért meg kellett születnie. Három napos korában súlyos agyvérzést kapott, ami roncsolta a központi idegrendszerét. Ezáltal látás, hallás és mozgás sérülése lett négy végtagos érintettséggel. Hallása egyáltalán nem volt, végtagjait alig tudtuk mozgatni. 7 hónapig volt kórházban, ebből 3 és fél hónapot intenzíven.
A 7 hónap alatt sok kórházi fertőzésen esett át, ezért megszámlálhatatlan antibiotikum kúrát kapott. Sokszor került vissza lélegeztető gépre. Ez által tönkrement a tüdeje ,volt szív problémája is, amik szerencsére azóta meggyógyultak. Sok fejlesztésre járunk 2 féle gyógytorna,3 féle alternatív terápia. Amiktől lassan elkezdett fejlődni néhány területen. A 15 hónapos védőoltás után súlyos epilepsziás görcsöt kapott, ami által lebénult a bal oldala. Ez is szerencsére helyre jött, de azóta küzdünk az epilepsziával, ami sokszor légzés leállással jár együtt. Számos rohama volt, azóta többször voltunk kórházba intenzíven a halmozódó görcsök miatt. Már 2 gyógyszert állítottak be neki, de még mindig van. Sajnos ezek az apró rohamok érintik az agyát. Még van egy problémánk, hogy nem nő a feje hónapok óta, ezért műtétre jegyeztek elő minket. Három hónapot adtak, hogyha beindulna a növekedés, akkor megússzuk a műtétet. Nagyon kétségbe estünk, hogy amit nagy nehezen elértünk tűnik el az epilepszia miatt, és a feje sem nő, amit hetente mérünk. Ekkor ajánlották nekem Tibort.
Elmentünk az első kezelésre, amitől nem sokat vártam, hisz ez csak az első. Végig sírta az egész kezelést. Rögtön a kezelés után észrevettük, hogy Luca sokkal figyelmesebb lett, és végre átaludta az éjszakát.(az epilepszia óta rosszul aludt éjszakánként). Következő héten a második kezelésen már nem sírt. Ahogy a kezembe vettem éreztem, hogy mind a négy végtagja lazább volt, mint máskor. (Olyan volt, mint egy kemény gyógytorna után, amit végig sír a fájdalomtól). Vártam mikor feszülnek vissza az izmai egy kicsit, ahogy szoktak, de nem, lazák maradtak. A harmadik héten is elmentünk kezelésre, most már szinte élvezte a kezelést nevetgélt közben. Kezelés után azt vettem észre, hogy többet gügyög, amit nem nagyon csinált előtte. Már szinte el sem hittem, hogy minden kezelés után történik valami javulás, ezért megkértem a Férjemet, hogy ő figyelje a változásokat kislányunkon, ő elég szkeptikus mindennel kapcsolatban. Ugyan ezeket a dolgokat vette észre ő is. Másnap EEG vizsgálaton voltunk az epilepszia miatt, ami sokkal szebb lett, mint előtte. Megmértük a fejét 2 mm-t nőtt. Nagyon boldogok voltunk. A negyedik kezelést nagyon élvezte kislányom, a végén hangos nevetgélésben tört ki. Nem is tudtunk mit észrevenni rajta, mert annyira jó kedve volt csak az eddig tapasztaltakat. Majd mikor haza értük hasra tettem kislányomat játszani, szóltam neki megszokásból bár tudtam, hogy nem hall, és lassan bizonytalanul, de elkezdte felém fordítani a fejét. Alig hittem a szememnek. A kislányom hall? Oda hívtam Anyukámat, hogy nézze meg ő is. És újra megcsinálta. Hall ez már biztos.
Köszönjük szépen Balla Tibornak nem csak a gyógyításokat kezeléseket, hanem az odaadását kislányunkkal szemben, ami nagyon sokat számít nekünk is, és kislányunk gyógyulásában is. Mindenkinek ajánlom, aki hasonló problémákkal küzd, mint mi. Van remény mindenki számára, azoknak is, akikről már lemondtak az orvosok, amire volt példa a mi életünkben. Hihetetlen fejlődésen ment keresztül a kislányom 4 hét alatt (epilepsziája jelentősen javult, látása, hallása, emésztése, alvása, és ami még nem látszik). Ezek nagy dolgok nem is tudom, hogy köszönjem meg.”


 

Smith-Lemli-Opitz (SLO) szindróma

“ 14 hónapos kislányunk, súlyos gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenved. A 14 hónapból 10 hónapot kórházban töltöttünk, nagyon sok lelki, érzelmi megpróbáltatáson mentünk keresztül. A Smith-Lemli-Opitz (SLO) szindróma egy genetikailag öröklődő koleszterin hiánnyal járó anyagcserezavar betegség. Az SLO szindrómában szenvedő betegeknek rendkívül alacsony a koleszterin szintje. A súlyos koleszterin hiány különböző mértékű testi és/vagy szellemi fejlődési rendellenességeket okoz minden betegnél. A súlyos táplálási nehézség miatt az SLO szindrómában szenvedő gyermekek életkilátásai rendkívül rosszak. Kislányunk születése óta szondatáplált.
Folyamatosan harcot vívunk az idővel, mert ezek a babák vagy meg sem születnek vagy nagyon rövid ideig élnek. Több műtéten is átestünk, de konkrétan egyik sem segített minket a javulás útjára. A kislányunk gyógyszeres kezelésre sem reagál megfelelően, ami a betegségének a szinten tartásához szükséges. Egy Klinikán megismerkedtünk egy nagyon kedves családdal, akik ajánlották nekünk Tibát. Tibánál 5 alkalommal jártunk eddig, és kislányunk állapota elkezdett javulni. Ez megmutatkozik a szondatáplálási rosszullétei terén, a mozgásában, a figyelmében, az egyensúlyérzékében, a koleszterin szintje normál értékhatárt mutat, és ami a legfőbb, hogy elkezdett kinyílni, mint egy rózsa. Nagyon-nagyon köszönjük!”


 

Veleszületett szívbetegség

" Egy erdélyi család vagyunk. Terhességem 22. hetében vették észre, hogy valami nincs rendben a gyermekem szívével. Születése után rögtön az intenzívre került és közölték, valamilyen vírussal fertőződött meg, majd néhány órával később mondták, hogy a vérlemezek száma alacsony. Hatnaposan többször újra kellett éleszteni, és agyvérzést is kapott. Négy hetesen leállították a táplálását 72 órára, mert bevérzett a kis gyomra. Ijesztő volt számomra, hogy az orvosok azt mondták, nem tudnak segíteni rajta. Közölték velünk, hogy nincs gyógymód a betegségére. Nagyon nehéz időszak volt ez, a jó Isten adott erőt ezekhez a nehéz napokhoz.
Egy kedves ismerősünk, aki végig követte történetünket tudta, hogy milyen sok szörnyűségen mentünk keresztül. Felajánlotta, hogy kifizet két alkalmat a Tibornál és menjünk el, mert ismerték a módszerét és tudták, jót fog tenni a Gergőnek. Így ismertük meg a Tibort. Nagyon nehezen vettem rá magam, mert már számtalan dolgot ki próbáltunk, amit csak ajánlottak, hogy a felépüljön és egykor majd teljes életet élhessen.
Először mikor mentünk a Tiborhoz olyan szkeptikus voltam, de már első alkalomnál érezhető volt a siker, mert Gergő olyan felszabadult lett. A harmadik alkalom után a nyelve csak úgy feloldódott és egyre többet kommunikált próbált szavakat mondogatni. Számunkra ez kész csoda volt, mert már ekkor 3,5 éves volt a Gergő és előtte csak mutogatott és nem akart mondani semmit. A másik meglepő dolog meg az volt, hogy a gyerekem, aki előtte nem vett soha semmit a szájába, mint egy csecsemő mindent meg akart ízlelni, ismerni és fel akart fedezni, mert azelőtt még egy kis kekszet sem rágcsált szívesen. A családban és környezetünkben is felfigyeltek erre a csodára, hogy milyen nagy változás történt a gyerekkel. Tehát amikor csak át jöttünk foglalkozásokra mindig elmentünk Tiborhoz , mert mindig volt sikerélményünk. Pl. nem kell már turmixolnom az ételt Gergőnek. Azelőtt nem evett meg semmit csak simára pépesítve, öklendezett minden baja volt, amikor már evésről volt szó . Tibor jóvoltából a Gyógyító Energia Alapítvány táboraiban is részt vehetünk, és év közben is kap kezeléseket. Nagyon sok jóérzésű emberrel találkoztam általa, ezért számomra is feltöltődés minden találkozás.  Az a sok pozitív energia, amit ott kaptam csodás, hónapokig abból merítkezem.
A jó ISTEN áldását kérem mindannyijukra! D. Rozália ”


  

Agyvelőgyulladás

“Kedves Tiba! Még egyszer szeretnénk megköszönni, hogy részt vehettünk a táborodban. A tavalyi táborban olyan jól éreztük magunkat, hogy azt hittük ennél jobban nem lehet, de ti megmutattátok, hogy a jót is felül lehet múlni. Katára olyan jó hatással voltak a kezelések, hogy én még ilyen energikusnak nem láttam soha. A mozgása is nagyon sokat javult, egyre többet sétálunk, Kata szebben és stabilabban jár.
Szeretnénk a terapeutáknak is megköszönni, hogy ilyen önzetlen és jó emberek, hogy ilyen sok jót adtak Katának és anyának is. Hálásak vagyunk, hogy ismerhetünk benneteket!!! Azt is szeretnénk megköszönni, hogy a szülőkről sem feledkeztetek meg. Tavaly még nem tudtam élvezni azt a szabadságot, amikor Ági és a lányaid vigyáztak Katára, de az idén nagyon jól éreztük magunkat apával hegymászás közben.
Nem utolsó sorban az Alapítványnak is köszönjük, hogy lehetővé tette nekünk, hogy kijussunk a táborba.”


 

Agyzúzódás, koponyacsont és agyállomány eltávolítás utáni állapot

“Most, mint szülő írom le a tapasztalataimat.
Három hónappal a Tibor első kezelés sorozata után gyermekünk nagyos sokat javult. A teherbírása, a memóriája, a kedély állapota, a bénult testrészek érzékelései, mind rohamosan elkezdtek fejlődni. A rohamai szinte meg szűntek, bár egyszer ki akart törni rajta de egy perc múlva abba is maradt. Júliusban, megint eljött a Tibor, hogy 3 kezelést adjon a Balázskának. A második kezeléstől is sokat fejlődött. Már a bénult bal lábát is elkezdte emelni. A medencében már voltak tudatos mozdulatai az eddig nem mozgott testrészeinek is. A memóriája is annyit fejlődött, hogy 3 hónap után is emlékezett a Tiborra. Kezelés közben kérdéseket tett fel, tehát érdeklődött. Azt is észrevettük, hogy mikor sétáltatjuk az udvarban, séta közben már nem csak a sétára koncentrál, hanem nézelődik, figyel másra is. De a kezelést sajnos szüneteltetni kellett, mert a Balázskára egy este rájött egy eddig nem tapasztalt roham. Sok kicsi roham és több alkalommal ismétlődtek. A férjem próbálta az ilyenkor megszokott gyógyszereit beadni, de nem volt hatása. Az éjszaka folyamán is csak jöttek a rohamok. Nagyon megijedtünk és reggel hívtuk a mentőt, hogy ne száradjon ki, mivel itatni sem tudtuk. Akkor már eszméletlen állapotban szállították el. A Veszprémi intenzívre vitték, ahol mély altatásban volt heteken keresztül. Ha ébresztették, akkor a roham ismét előjött. Sajnos tudtuk, hogy az alkalmazott gyógyszer, amiket adtak neki, a régi kezelések során is csak rossz hatással voltak rá. Abban az egy dologban mertem csak bízni, hogy évekkel ezelőtt azt mondta egy orvos, aki kezelte a rohamaival, hogy akkor lesz a nagy fejlődés és előrejutás, ha a rohamok sűrűn jönnek elő és az ideje lerövidül. Mert ez azt fogja jelenteni, hogy az epilepsziából kifelé tart. Nagyon féltettük, hogy a gyógyszerek csak ártanak neki, és az eddig elért eredmények kárba vesztek. Ezért eldöntöttük, hogy hazavisszük a fiúnkat. Egy papírt kellett írni, hogy saját felelősségünkre hazaszállítjuk a Balázst.
Az ébresztést követően voltak még rohamok, de elmúltak. A fiúnk most itthon van velünk és Istennek hála, az eddigi fejlődése nem romlott. Bár nagyon legyengült és a sétákat elölről kell kezdeni ameddig nem fog megerősödni. Most a Tibort megkértük, hogy a kezeléseket folytassa. Az előírt tegretol szedését is abba hagytuk, mert csak rosszabb volt az állapota és már hallucinált is tőle. De most, hogy visszatértünk a természetes gyógymódokra, minden kezd vissza állni pozitívan. Sokat gondolkodtunk azon, hogy mi válthatta ki, ismét ezeket a furcsa rohamokat. És bizony, akkor volt a nagy hőségriadó, az évszázad vihara, az akkori frontok sok ember rosszullétét okozták, ráadásul napkitörés is volt, amire a Balázs amúgy is érzékeny.
Bízunk a jó Istenben és a Tibor tudásában, hogy a fiúnk újra saját maga lesz és egészséges.”